Проектът „Научи се да караш ски“ помогна на децата да овладеят начални умения в ските

Проектът „Научи се да караш ски“ помогна на децата да овладеят начални умения в ските

41 момчета и момичета от четвърти клас от СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Смолян, направиха първи стъпки в ските с помощта на опитни инструктори на пистите на Пампорово. Проведоха се занимания в групи, които продължиха 4 дни (05.03 - 08.03.2024 г.) по 5 часа на ден, съобщиха от училището.

Всичките четвъртокласници минаха през четиридневното обучение и се преобразиха на ските. В първия ден децата бяха несигурни и объркани, но на четвъртия си тръгнаха щастливи и усмихнати.

Най-труден за децата се оказа първият ден - наложи им се за пръв път да обуват ски обувки, да закопчават автомати. След това урок №1: ходене със ски, обръщане, право спускане, падане и ставане. Но напредваха бързо, научиха и снежно рало, а някои се качиха за първи път на влека.

Вторият ден бе доста по-лесен, защото вече имаха опит. Научиха завой на снежно рало и усъвършенстваха ски техниката. Много от тях вече се пързаляха свободно, а усмивки имаше на все повече лица.

На третия ден започнаха спусканията на висока скорост и уверено качване с влека.

Четвъртият ден бе най-вълнуващ, защото участваха в първото си състезание по ски, между врати и с измерване на време. Децата получиха първия си Диплом и си тръгнаха с чудесен спомен и с желание да се върнат на пистата възможно най-скоро.

Проектът „Научи се да караш ски“ помогна на децата да овладеят начални умения в ските и им даде шанс да се докоснат до магията на планината.

Четвъртокласниците бяха невероятно доволни и щастливи.

Участието в този спорт е една голяма емоция и с изключително въздействие върху децата, защото се отразява на тяхното здраве и възпитание, формира положително отношение към спорта и към планината.

Вирни се горе