Проектът „Нарисувай ме човек“ продължава с образователна лекция и дискусия

Проектът „Нарисувай ме човек“ продължава с образователна лекция и дискусия

Проектът „Нарисувай ме човек“ продължава с образователна лекция и дискусия на д-р Здравка Янева за преподаватели, възпитатели и родители на деца със специални образователни потребности

На 17 юни от 13 ч в Актова зала на 7-мо СУ в Смолян ще се проведе образователна лекция и дискусия на детския психиатър д-р Здравка Янева от Център за психично здраве - София. Образователният модул е на тема “Невроразвитие - етапи, създаване на умения и нарушения“ и е насочен към преподаватели, възпитатели и родители на деца със специални образователни потребности.

Събитието е част от проекта на Фондация „За Родопите“ – „Нарисувай ми човек“, финансиран от Национален фонд „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“. Проектът включва създаването на нов театрален спектакъл за деца със СОП от артистичен екип в състав режисьора Петър Тодоров, актрисата Десислава Минчева, сценографа Ханна Шварц, композитора Милен Апостолов и изнасяне на 10 представления в образователни институции в Смолян, Момчиловци, Смилян, Девин, Мадан и Златоград, заедно с танцова работилница „Един ритъм“ на танцьора Руси Йосифов.

Лекцията и дискусията са с вход свободен. Фондация „За Родопите“ кани всички заинтересувани да присъстват и да имат възможността да се срещнат с един от малкото специалисти по детско-юношеска психиатрия в страната. Съорганизатор на събитието е РЦПППО-Смолян.

proekt

Вирни се горе