”Продължаваме промяната” става партия

”Продължаваме промяната” става партия

Седем месеца след като беше представен като политическият проект и близо пет месеца след като спечели изборите през ноември ”Продължаваме промяната” става партия под същото име. Учредителното събрание ще бъде в петък вечер (15 април) в Пловдив и на него ще бъдат избрани ръководство и контролни органи.

Преди малко повече от пет години Кирил Петков влиза в първото ръководство на създадената тогава “Да, България” и няколко месеца е активен в нея и в подготовката за изборите. Той отново работи заедно с Асен Василев, който обаче не става член на формацията. Сред учредителите и в ръководните органи е и Лена Бориславова (настоящ началник на кабинета на премиера). Това е единственият публично известен партиен опит на Петков.

Според информация в инициативния комитет – ядрото на партията участват още депутати от “Продължаваме промяната”, както и представителите на формацията в правителството. Част от тях министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова, началникът на кабинета Лена Бориславова, съветника към премиера Яна Балникова, председателят на парламента Никола Минчев присъстваха още при представянето на “Продължаваме промяната” през септември миналата година.

По закон в инициативния комитет влизат най-малко 50 души, а за учредяването на партията са необходими най-малко 500 души.

“Продължаваме промяната” казва за учредителите само, че са “хора, които са ни подкрепяли по време на предизборната кампания и след това”.

В партия “Продължаваме промяната” нямат право обаче да се включат партиите, с които формацията на Петков и Василев се регистрира за участие на последните избори: “Волт” (с лидер Настимир Ананиев), “Средна европейска класа” (с лидер Константин Бачийски) и “Политическо движение социалдемократи” (с председател Елена Нонева). Според закона за политическите партии не могат да участват в две.

Вирни се горе