Продължава акцията по почистване на пространствата около паметниците в Община Смолян

Продължава акцията по почистване на пространствата около паметниците в Община Смолян

Продължава акцията по почистване на пространствата около военните паметници и паметни плочи на територията на Община Смолян, която се реализира по идея на областния управител на Смолян Стефан Сабрутев.

Днес в дейностите по отстраняване на буйната растителност около Πaмeтниĸa нa зaгинaлитe зa cвoбoдaтa нa poдинaтa 1923 г. - 1944 г., ĸoйтo ce нaмиpa cpeщy цeнтъpa нa ceлo Apдa се включиха представители на областната администрация, кметът и жители на родопското село, които почистиха и окосиха тревата около обекта.

Припомняме,че родолюбивата инициатива, която обяви наскоро Областния управител на Смолян Стефан Сабрутев има за цел облагородяване на пространствата около военните паметници и паметни плочи на територията на община Смолян, които предците ни са издигнали в памет и прослава на безбройните герои, отдали живота си за свободата и независимостта на Отечеството.

Паметника на полк. Серафимов и загиналите във войните: 1915 - 1918 г ., 1944 - 1945 г. и падналите във борбата против фашизма и капитализма, намиращ се в местността „Могилата“ в село Полковник Серафимово, община Смолян бе първият обект, който бе почистен. Паметника на парашутистите, загинали във Втората световна война, издигнат от признателните родопчани преди село Бостина бе следващият обект, чието пространство бе облагородено в рамките на инициативата на Областният управител.

"За да не допуснем да бъде забравена паметта на онези храбри българи, които посветиха себе си на България, нека да почистим и облагородим пространствата около паметните места за почит към героите и бойната слава", апелира Сабрутев.

kosene

pametnik

Вирни се горе