ПРИЗИВ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ НА СМОЛЯН И ЖИТЕЛИТЕ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НА ОБЩИНАТА

ПРИЗИВ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ НА СМОЛЯН И ЖИТЕЛИТЕ В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НА ОБЩИНАТА

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

По традиция всяка година община Смолян организира кампания за пролетно почистване. Тази година кампанията ще започне на 11 април и ще продължи до 22 април 2022г.

Предстои един от най–хубавите и светли християнски празници в календара – Великден. Нека го посрещнем с чистота и хармония.

Пролетта е сезон, през който природата се събужда за ново начало. Така и ние, имаме нужда да започнем на чисто. Проблемът с отпадъците, изхвърлени съвсем неправомерно край домовете ни, в градинките, на улицата и детските площадки, край пътя или до любимата ни пейка можем да решим заедно.

Нека всеки един от нас излезе и почисти пред дома си, градинката, парка или най-близкия до него тротоар.

Обръщам се и към ръководителите на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии.

С участието на всеки един от нас в почистването ще демонстрираме своята активна гражданска позиция и ангажираност в каузата за чиста околна среда за нас и следващите поколения. Защото със споделени усилия и участието на всеки от нас, можем да направим градът ни по–чист, по–уютен и приветлив, с „малки действия“ да направим „големи крачки“. И да посрещнем Великден с усмивки и добро настроение.

Да се включим в кампанията за пролетното почистване на община Смолян и да направим града, в който живеем по – чист и красив. Това е наша споделена отговорност! Благодаря на всички, които ще се включат в кампанията!

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

Кмет на община Смолян

Вирни се горе