Приключва поредният театрален сезон за Родопски драматичен театър “Николай Хайтов“

Приключва поредният театрален сезон за Родопски драматичен театър “Николай Хайтов“

Приключва поредният театрален сезон за Родопски драматичен театър “Николай Хайтов“. Сърдечно благодарим на всички вас, нашите зрители, за подкрепата и любовта в трудните моменти на пандемични ограничения, през които преминахме. Сезонът беше изпълнен с много емоции и вълнуващи моменти. В равносметката на постигнатото са премиерите на спектаклите „Ще те накарам да се влюбиш“, „Юдина ела“ и „Кучето Рудолф и дядо Коледа“.

Родопският драматичен театър беше поканен на 15-ия Шекспиров международен театрален фестивал в Ереван, Армения. Участвахме като хедлайнъри със спектакъла „Дванайсета нощ... или как желаем“ и представихме достойно страната ни.

Спектакълът „Оркестър Титаник“ спечели три награди на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца. За женска роля - Емилия Ованесян, за костюмография - Анна Шопова и за музициращ актьорски екип - Наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, бе дадена на актьорския състав на „Оркестър Титаник”.

Детските ни представления „Приключения опасни със герои сладкогласни“, „Весел светофар“, „ Книжки сладкодумни“, „Цяло лято четох“, „ Ако бях голям“, „И възрастните са били деца“, „Кучето Рудолфо и Дядо Коледа“ и „ Принцесата, която не искаше да играе“ радваха малки, големи и още по-големи момиченца и момченца.

Изготвихме юбилеен албум за 70-та годишнина на театъра. Фотоалбумът е посветен на сложния и достоен път на РДТ, на неговите създатели, на неговите видими и невидими творци и най-вече на неговата публика, без която съществуването му би било невъзможно. В този любопитен сборник ще откриете снимки, документи, коментари, проследяващи историята на професионалния театър в Смолян.

Директорът Румен Бечев, актьорът и председателят на Съюзна организация към РДТ - Мариан Бозуков и режисьорът Гергана Тодева посетиха Театър „Антон Панов“ в Струмица, Северна Македония и направиха първи стъпки към културен обмен между двата театъра.

Сезонът е към своя край и ние вече гледаме напред към новия театрален сезон, който е пълен с обещания. За любителите на театъра предстоят много изненади и вдъхновяващи премиери!!!

Вирни се горе