Приключи ремонта на пътя Тешел-Триград

Приключи ремонта на пътя Тешел-Триград

Приключи ремонта на пътя Тешел-Триград. Компрометираните участъци от проливните дъждове в средата на декември м.г. са възстановени. Реконструкцията завърши с асфалтиране на реновираните пътни участъци. Бяха обрушени и укрепени опасни скатове в района. Изкърпени са и дупките между тунела и ремонтираните участъци, които не са били включени в проекта. Движението на моторни превозни средства по направлението Тешел-Триград вече се осъществява без ограничения.

Проблемите с пътя, който води до селата Триград, Водни пад, Жребево и Кестен започнаха на 11 срещу 12 декември вечерта, когато над района се изляха сериозни количества дъжд, в следствие на което се покачи нивото на реката и тя на няколко места подкопа пътя и прекъсна пътната връзка. Заради проблемите Община #Девин обяви частично бедствено положение и от първия ден работи в посока за нормализиране на обстановката в района.

Реконструкцията се извърши на три етапа, като Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна 1 253 394,46 лв., без ДДС. Освен това, Община Девин подсигури средства за ремонтирането на третия проблемен участък.

Строително-монтажните дейности се извършиха от фирма „Иса 2000“, която спечели обществената поръчка.

pyt

Вирни се горе