Приемът за Telerik Academy Alpha C# е отворен за всеки, независимо от опита и професията му досега

Приемът за Telerik Academy Alpha C# е отворен за всеки, независимо от опита и професията му досега

От електроинженер до изпълнителен директор - 92% от участниците в предишното обучение нямат опит в сферата или са с базови познания по програмиране

София, 2 май 2023 г. - Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви прием за новото издание на програмата Telerik Academy Alpha C#. Обучението е подходящо за всеки, който иска да стартира ИТ кариера, независимо от предишния му опит и професия. От курсистите в последното издание на програмата, 92% са хора без опит или само с начални познания в програмирането. Участниците идват от различни професии, като електротехник, аудио инженер и дори изпълнителен директор на собствена компания. Общата цел на всички е ИТ кариера, а Alpha C# им дава възможност да променят професията си само за 6 месеца.

С безплатен курс по основи на програмирането начинаещите в сферата могат да направят първите си стъпки в писането на код и да разберат дали професия програмист е за тях. Курсът е достъп за всеки, а записването за него продължава до 4 юни. Срокът важи и за кандидати с наличен базов опит, който могат да гарантират мястото си в програмата отрано с предварителен изпит на 6 юни.

„Всяко издание на обученията ни за ИТ кариерен старт Alpha ни среща с хора с различен опит, но с една цел - да променят кариерата си и да трансформират живота си. 82% от курсистите ни през последните 13 години променят кариерния си път, като предишният им опит варира от архитектура, търговия, маркетинг, авиация, мореплаване до актьори и музиканти. В последното издание на Alpha C# се включиха хора както от различни сфери на дейност, така и от различни градове от цяла България и на различна възраст - между 19 и 46 години. Радваме се, че структурата на обученията ни, започвайки от безплатния курс по основи на програмирането преди Alpha, личният контакт и менторство правят трансформацията в живота на всеки от тях възможна за едва 6 месеца”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Безплатен курс и ранен изпит

Приемът в програмата Alpha C# продължава до 30 юли. За напълно начинаещите се провежда безплатен курс по основи на програмирането в периода 15 юни - 22 юли. Участниците в него усвояват основите с помощта на трейнър и ментори, работят в екипи и се подготвят за приема в Alpha. Записването за курса продължава до 4 юни през сайта на Академията. Хората с базови познания в програмирането и наскоро завършили студенти, които искат да натрупат практически опит, могат да се кандидатстват в Alpha C# с ранния изпит на 6 юни. Това им дава възможност да си осигурят 1 от 45 места в програмата още през лятото. За да участват в изпита, трябва да завършат кандидатурата си до 4 юни.

Пътят до C# програмист

Обучението Alpha C# подготвя участниците в среда близка до реалната и с работа в малки екипи от по 5-7 човека. Курсистите разчитат на технологични и софт скилс трейнъри, които водят сесии с практически примери и задания, но отделят и индивидуално време на всеки, който има нужда от допълнително внимание и насоки. Към екипа в програмата се присъединяват и ментори, бивши курсисти на Академията, които помагат на участниците в ключови моменти от обучението им.

Курсистите в Alpha C# разработват няколко реални проекта от нула, които допълват портфолиото им и представят новите им умения пред бъдещи работодатели. Във финалния етап на обучението кариерен коуч помага на участниците да изградят стратегия за търсене на работа и намиране на подходяща компания и ги подготвя за предстоящите интервюта чрез симулация на HR и техническо интервю. Академията организира и т.нар. Кариерни дни, които срещат водещи софтуерни компании с бъдещите ИТ специалисти със C#. Това дава възможност на курсистите да се запознаят с екипите и дейността на компаниите, да зададат въпросите си и да получат предложения за работа скоро след завършването си.

Безплатен уебинар

На 18 май Академията организира безплатен уебинар, за да сподели всички детайли за програмата Alpha C# и да отговори на въпросите на бъдещите участници. Водещ на събитието ще бъде Ясен Стоилов, технологичен трейнър в Alpha C#, а към него ще се присъединят и курсисти, завършили програмата, които ще споделят за своя опит с обучението. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Телерик Академия e водещата образователна организация в България за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ. С фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ специалисти, обученията в Телерик Академия подпомагат кариерния старт на младши талант с програмите на Telerik Academy Alpha, кариерното развитие на професионалисти с опит с курсовете на Telerik Academy Upskill, както и  растежа и успеха на ИТ компаниите у нас.

Създадена през 2009 г. от основателите на Telerik и с общност от над 160 хил. души, Телерик Академия е една от най-успешните образователни организации в България. Научете повече на telerikacademy.com.

Вирни се горе