Приемът за безплатното ИТ обучение за ученици в Смолян се удължава до 12 октомври

Приемът за безплатното ИТ обучение за ученици в Смолян се удължава до 12 октомври

Ученици от 5-7 клас могат да кандидатстват за школа по „Разработка на игри“ и да се подготвят за професиите на бъдещето

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, ще приема кандидатури на ученици в 5-7 за обученията си по разработка на игри в Смолян до 12 октомври. Участията в ИТ програмата е безплатно, а кандидатстването за нея става през сайта на Училищна Телерик Академия.

В школата по „Разработка на игри“ за 5-7 клас, учениците ще се научават да програмират, докато създават компютърни игри.

Обучението ще се провежда в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври, а форматът му (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмата в гр. Смолян се реализира в сътрудничество с ППМГ „Васил Левски“, ПГТТ „Христо Ботев“ и с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Dreamix, чиито основатели са от Смолян, Verto Digital, Schwarz IT и Tick42.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест до 12 октомври.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални технологии. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.

Програмите се организират от Фондация „Телерик Академия“ и се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители и в партньорство с общини, училища, местни организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за обученията. Научете повече на telerikacademy.com/school.

Вирни се горе