Приемът за безплатните ИТ обучения за ученици в Смолян се удължава до 15 октомври

Приемът за безплатните ИТ обучения за ученици в Смолян се удължава до 15 октомври

Ученици от 5-7 клас могат да кандидатстват за програмата „Разработка на игри“ и да се потопят в света на технологиите

Смолян, 6 октомври 2023 г. – Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, ще приема кандидатури на ученици в 5-7 клас за обучението си по „Разработка на игри“ в Смолян до 15. октомври. Участието в ИТ програмите е безплатно, а кандидатстването за тях става през сайта на Училищна Телерик Академия.

В школата по „Разработка на игри“, учениците ще се запознаят със света на технологиите и ще напишат първите си редове код.

Обученията ще се провеждат в рамките на учебната година и ще са с продължителност 72 часа. Програмите в гр. Смолян се реализират в сътрудничество с ППМГ „Васил Левски“, ПГТТ „Христо Ботев“ и с подкрепата на Dreamix, чиито основатели са от Смолян.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест до 15. октомври.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3-ти до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 20 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални технологии. Изследване потвърди, че програмите на Училищна Телерик Академия помагат на учениците да усвоят широк спектър от дигитални и когнитивни умения, да се развият като личности, както и най-важното - голяма част да намерят своята професионална реализация в България!

Вирни се горе