Президентът и премиерът на България ще участват в конференция на НСОРБ в Пампорово

Президентът и премиерът на България ще участват в конференция на НСОРБ в Пампорово

Националното сдружение на общините в Република България организира Заключителна конференция за общински мандат 2019 – 2023 г., която ще се проведе на 19 и 20 юни 2023 г. в курорта Пампорово.

Домакин на престижното събитие ще бъде Конгресен център Пампорово в 5-звездния хотел Перелик.

За участие са поканени всички кметове на общини и председатели на общински съвети в страната.

Програмата на разискванията е свързана с оценка на успехите, препятствията и поуките за местната власт и поглед към новите предизвикателства във времена на глобална трансформация.

В деловата част на форума са потвърдили своето участие Президентът на Република България Румен Радев и Министър-председателят акад. Николай Денков.

Поканени са представители на централната власт и международни партньори на НСОРБ.

Във втория работен ден на конференцията ще вземе участие Генералният секретар на Съюза на общините в Република Турция, за да представи съвместните усилия на държавата и местната власт за възстановяване на засегнатите от унищожителното земетресение райони.

В сесията ще участва и кметът на гръцкия град Козани Лазарос Малоутаса, за да сподели със своите български колеги препятствията по трудния път към създаване на „умна община“ и ползите от активното внедряване на иновации в публичната среда.

Символични домакини на Заключителната конференция на НСОРБ са кметовете на общините Смолян Николай Мелемов, Чепеларе Боран Хаджиев и на Златоград Мирослав Янчев.

В дните на форума ще се проведе и новото издание на изложението “Общинско ЕКСПО”, организирано от “НСОРБ-Актив”. Водещи компании ще представят своите решения, технологии, продукти и дейност, свързани с работата на общините.

Вирни се горе