През почивните дни на територията на ОДМВР-Смолян са установени четири случая на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества

През почивните дни на територията на ОДМВР-Смолян са установени четири случая на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества

През изминалите почивни дни на територията на ОДМВР-Смолян са установени четири случая на управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и един за притежание на наркотици. Лицата са задържани за срок до 24 часа, като срещу тях са образувани бързи производства.

Започнати бързи производства за шофиране след употреба на алкохол.

На 18 юни, около 21.55 часа на път с. Зорница- с. Острица е спрян за проверка лек автомобил "Сузуки Витара", при извършен тест за употреба на алкохол на водача - 51-годишен мъж от село Острица, дрегерът отчел 1.35 промила. На 19 юни в 00:24 часа на кръстовище образувано от ул. "Хан аспарух" и ул. "Стефан Стамболов" в Рудозем, 25-годишен пловдивчанин е управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“ след употреба на алкохол. Техническото средство отчело 1.45 промила.

Започнати бързи производства за шофиране след употреба на наркотични вещества.

На 17 юни, около 23.45 часа в село Хвойна, 45-годишен мъж от Асеновград управлявал лека автомобил „Фолксваген голф“ след употреба на наркотични вещества - амфетамин, установено с техническо средство. Вчера около 13.30 часа в на ул. „Кап. Петко Войвода“ в Рудозем, 31-годишен мъж от гр. Долни Чифлик, управлявал лек автомобил "Хонда Стрийм" след употреба на наркотични вещества – канабис, установено с техническо средство.

Започнати бързи полицейски производства за притежание на наркотици.

Задържана е 19-годишен младеж от село Чепинци за притежание на наркотични вещества. На 18 юни, около 19:10 часа е извършено претърсване на жилището му на ул. „Дуревска“ в Чепинци. В дървена стопанска постройка, намираща се в двора на къщата полицейските служители открили и иззели 30 (тридесет) броя станиолови свивки съдържащи 25,48 грама суха зелена тревна маса, която при извършен полеви наркотест реагирала на канабис. По случая е образувано бързо производство.

Хулиганства

Наказание "глоба" в размер на 400 лева по Указа за борба с дребното хулиганство е наложил Районен съд-Мадан на 45-годишен мъж от село Средногорци. На 18 юни, около 19:30 часа в търговски обект за хранителни стоки, намиращ се в село Средногорци, в явно нетрезво състояние, мъжът е извършил непристойна проява нарушаваща обществения ред, като пред множество хора е отправил нецензурни думи и демонстрирал оскърбително отношение и държане спрямо непълнолетно - 15-годишно местно момиче.

Вирни се горе