През изминалото денонощие са възникнали три катастрофи с пострадали участници в движението

През изминалото денонощие са възникнали три катастрофи с пострадали участници в движението

През изминалото денонощие са настъпили три пътнотранспортни произшествия с пострадали участници в движението. От сектор „Пътна полиция“-Смолян призовават водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и отговорни на пътя, съобщиха от пресцентъра на полицията.

  • Вчера, около 07.05 часа на третокласен път с. Борино – с. Змейца 38-годишен мъж, жител на село Змеица, загубил управление над лек автомобил „Ауди А6“ в следствие на заспиване зад волана. Колата излязла извън пътното платно и се блъснала в дърво. При удара са леко ранени пътниците на задната седалка. 40-годишна жена е получила натъртване в областта на главата, а 17-годишно момиче е с натъртвания в областта на корема. Двете пътнички са посетили лечебно заведение и са освободени за домашно лечение.

  • Сигнал за пътен инцидент с пострадал пешеходец в Смолян, на паркинг на ул. “Родопи” е подаден вчера около 17:45 часа. На място е установено, че лек автомобил “Фолксваген Пасат” управляван от 30-годишен мъж, жител на село Момчиловци, при маневра на заден ход блъска преминаващата зад автомобила пешеходка. Вследствие на инцидента 65-годишната жена е с фрактури на три ребра и прешлен. Оказана й е медицинска помощ в МБАЛ "Др. Братан Шукеров"-Смолян и е настанена за лечение. Причините за пътнотранспортното произшествие са в процес на установяване.

  • Рано тази сутрин, около 06:40 часа на ул. „Беломорска“ в гр. Чепеларе, е самокатастрофирал лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 19-годишен местен младеж. Поради несъобразена скорост с пътния релеф водачът загубил управление на автомобила, който излязъл от пътното платно и се блъснал в сградата на ПГ по туризъм – Чепеларе. При инцидента леко е пострадал 20-годишеният пътник. Младежът е с порезни рани в областта на лява ръка. Оказана му е медицинска помощ в ФСМП-Чепеларе и е освободен за домашно лечение.

Вирни се горе