ПРЕВАНТИВНИЯТ ЦЕНТЪР ПРОВЕДЕ ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ НА УЧИЛИЩНИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ СМОЛЯНСКА ОБЛАСТ

ПРЕВАНТИВНИЯТ ЦЕНТЪР ПРОВЕДЕ ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ НА УЧИЛИЩНИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ СМОЛЯНСКА ОБЛАСТ

Превантивно-информационният център по наркотични вещества в Община Смолян проведе двудневно практическо обучение на училищни специалисти от областта. То бе в изпълнение на Националната програма 5-7 клас- „Кодово име „Живот“ и Националната програма 8-11 клас - „От връстници за връстници“, съобщи секретарят на центъра Мария Славчева.

Участниците е поздравил секретарят Момчил Николов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества. Той е посочил, че специалистите от центъра винаги могат да окажат помощ по проблемите свързани с употребата на психоактивни вещества от деца и младежи.

Лектор на обучението е бил училищният психолог Валентин Минков.

Участниците в обучението прилагаха ролеви игри и казуси, които дадоха възможност на специалистите да разберат по-добре своите ученици, което ще помогне за прилагането на програмата.

Преподавателите споделиха, че това е едно от различните обучения –полезно и наситено с усвояване на практически умения. Специалистите коментираха още, че се чувстват готови и силно мотивирани за работа през новата учебна година по прилагане на програмата, каза в заключение Славчева.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе