Превантивна мярка в „Нитекс“: Изследват се всичките близо 200 служители за коронавирус

 Превантивна мярка в „Нитекс“: Изследват се всичките близо 200 служители за коронавирус

Собственикът на друго предприятие в Доспат – „Нитекс“, нае частна лаборатория, за да изследва всичките си близо 200 работници и служители, съобщава Actualno.com.

Мярката бе предприета от Сергей Чаушев, след като в общината пламна коронавирусна инфекция. Заразата се разпространи първо във фабриката за играчки, предназначени за шоколадови яйца.

„Имаше притеснения в колектива, затова решихме да направим преглед на всички работници, за да е ясно какво е положението. Основно това е за спокойствието на хората, да започнем да преодоляваме тази криза, която е съществена за нашия регион“, коментира собственикът на фабриката за производство на плетени облекла, надявайки се на добри резултати. „Ние сме предприели всички мерки – дезинфектанти, маски, отдалечихме работните места едно от друго. Мерим температурата по два пъти на ден с тези дистанционни термометри, които не винаги дават точен резултат, но все пак е някаква информация“, допълни Чаушев.

Предприятието не е спирало, само че по време на извънредното положение един месец са били с намалено работно време, за да ограничат контактите. Всички влизат в „Нитекс“ след задължителна дезинфекция, с предпазни маски, а на входовете има напоени пътеки с дезинфектанти. „Имаме поръчки, сега трябва да компенсираме. Надяваме се да се справим с този проблем“, подчерта той.

Заразените с коронавирус в община Доспат към този момент са 81. Всички са в добро общо състояние. Една жена е настанена в болницата в Гоце Делчев, а двама мъже са в областната болница на Смолян. Под карантина досега са поставени 291 души.

Вирни се горе