Премахват опасни клони и дървета в Смолян преди началото на зимния сезон

Премахват опасни клони и дървета в Смолян преди началото на зимния сезон

Продължава акцията за премахване на опасни клони и дървета в Смолян, преди началото на зимния сезон, съобщи инж.Людмил Гочев – ландшафтен архитект към почистващата фирма “Титан Клинър”. От началото на август до момента са прочистени дърветата около главните улици в кв. Каптажа, Стария център, ж.к. Нов център, Устово. В момента екипите от звеното по озеленяване към фирмата работят по премахване на опасните клони и дървета от улица “Коста Аврамиков” в Долно Райково, съобщиха от фирмата.

До края на месеца ще се прочистят дърветата и по улиците “Наталия” и “Димитър Благоев”. Инж. Гочев обясни, че няма опасност за дърветата и зелената система на Смолян. “На пролет дърветата ще оформят малки, стегнати и красиви корони”, които са нормални за градското озеленяване и съвременното градско развитие”, отбеляза инж. Гочев.

Той подчерта, че през зимата, вследствие на дебелия сняг, клоните на високите дървета се огъват и по този начин пречат за движението на товарните автомобили и автобусите. Освен това се ограничава видимостта, а още по-опасно е когато те се чупят и падат. Премахнати са и редица опасни дървета, които крият риск за живота и здравето на гражданите. “Община Смолян е сред първите в региона, която превантивно реши проблема с опасните дървета и клони”, подчерта инж. Гочев. Според него по този начин града ще е по-красив през топлите месеци, а зимата и есента ще е по-безопасен за хората и автомобилите.

В помощ на екипите на “Титан” се включиха и служители от програмите за заетост към общината, които също допринесоха за обезопасяването на обществените места.

Вирни се горе