Прекратиха издирването на Кристиян в горите край Триград

 Прекратиха издирването на Кристиян в горите край Триград

На тринайстият ден от изчезването на 16 – годишният Кристиян, който блъсна туристи в Триград и избяга, акциите по издирването в планината на младежа са прекратени, това съобщи кметът на родопското село Цветан Славков, предаде Дарик.

Припомняме ви, че в изключение на два дъждовни дни, през останалото време, всеки ден имаше редица доброволци и служители на МВР, които обходиха всяко едно местенце в района на Триград и близките населени места. Единствено, две жени от селото подали сигнал, че са забелязали Кристиян, но той не се отзовал на техните викове и изчезнал. Водолази и пещерняци, също се включиха преди дни в акциите, но и те не откриха следа от ученика.

„Спряхме с издирвателните дейности в гората, защото няма място, на което да не сме били. Хората от селото са ангажирани с много работа и набирането на групи става много трудно вече. Има много версии, но всичко е на думи“, коментира още Славков. В момента се разчита на камерите в селото, чиито записи се преглеждат периодично, да не би да се види на нях движение от страна на Кристиян или негови приятели, тъй като има версия, че някой му помага и той е жив и здрав и се крие.

„Напълно е възможно да оцелее в гората толкова дни, още повече, че чувам че има помагачи. Температурите на са толкова ниски, за да има някакви проблеми от този род. Може да се храни и с плодовете, които намира в гората. Има шанс да е оцелял“, коментира дългогодишният планинар и спелеолог доц. Тодор Тодоров, който познава района много добре.

При катастрофата пострадаха четирима туристи, като веднага след това, Кристият е обявен и за общо национално издирване от страна на полицията. От МВР продължават работата по случая.

Вирни се горе