Прекрасни условия за почивка в Пампорово с прохладната прегръдка на Родопа планина

Прекрасни условия за почивка в Пампорово с прохладната прегръдка на Родопа планина

Условията за семейна ваканция и летен туризъм в Пампорово са прекрасни. Родопският курорт е топ дестинация за бягство от летните горещини в прохладната прегръдка на планината.

Сутрешна гимнастика, водна аеробика, Nordic walking, горска терапия, вело и пешеходни турове са акцент в лятната програма. Туристите получават и информация какви билки и горски плодове могат да открият по различните маршрути.

Горската терапия в Пампорово съчетава целебните свойства на чистия планински въздух, съдържащ “естествените антибиотици на природата”- фитонциди и отрицателна йонизация, разходки и движение сред природата, здравословна храна, СПА процедури и релакс.

Хитово предложение в Пампорово това лято са разходките с електрически планински колела, с които летовниците могат да обиколят редица места за кратко време почти без усилия.

Курортът предлага сутрешна гимнастика, избран пешеходен тур с вариация на лека и средна трудност преди обяд и вело тур или водна аеробика в следобедните часове.

В четвъртък дните се запълват изцяло от избрана екскурзия за деня, която започва в 09:30 часа и включва транспорт и водач до избрана дестинация в Родопите.

Активностите на открито помагат в борбата срещу стреса и тревожността, както и подобряват концентрацията и креативността. Наред с всички останали ползи, физическата активност подобрява настроението и съня, уверяват от планинския курорт.

Районът е изключително благоприятен за летен туризъм и горска терапия, а високите нива на отрицателна йонизация, фитонциди, чист въздух, тишина и спокойствие подобряват физическото и психическото състояние, посочват от Пампорово.

Пампорово е номиниран в конкурса на WordSkiAwards за най-добър ски курорт в България за 2021 г.

Победителите в престижния конкурс, който е обявен за „Оскарите на туристическата индустрия”, ще бъдат определени чрез онлайн гласуване, което ще продължи до 31 декември.

Пампорово приканва многобройните си посетители да подкрепят любимия си курорт тук: https://worldskiawards.com/vote/pamporovo-2021 .

Вирни се горе