Предстои слънчев и горещ уикенд

Предстои слънчев и горещ уикенд

Краят на тази седмица ще е слънчев и горещ. В петък термометрите ще се колебаят в интервала 30-36 градуса, с най-високи стойности на северозапад, по долината на река Струма и в централните области на Южна България. Север-североизточен вятър ще задържа температурите на изток малко по-ниски спрямо останалата част на страната. Незначителни превалявания с гръмотевици са възможни на изолирани места около планините следобед и вечерта.

Около крайбрежието денят ще бъде слънчев със следобеден вятър, без валежи и с дневни температури между 26 и 29 градуса. Морската вода е с температура 23-24 градуса с максимална височина на вълните до около 1 метър и половина, по-видимо по откритите на североизток плажове.

В планините са възможни изолирани незначителни летни превалявания с гръмотевици в масивите на Югозапад и западната половина на Стара планина. В топлата част на денонощието термометрите ще се колебаят между 17 и 23 градуса.

В събота и неделя резки промени във времето не се очакват. Повече облачност и следобедни валежи с гръмотевици ще има в Югозападните райони. Температурите ще са над 30 градуса в горещата част на деня. Следващата седмица ще започне със слънчево и горещо време с повишаващи се всеки ден дневни стойности на термометрите.

Вирни се горе