Представяне на книгата „Столетниците” на Мира Добрева в Смолян

Представяне на книгата „Столетниците” на Мира Добрева в Смолян

На 30 юни (сряда) 2021 г. от 17,30 ч. в Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян ще бъде представена книгата „Столетниците – благословия или орисия“ от Мира Добрева.

Мира Добрева е позната като журналист и телевизионен водещ на десетки политически, икономически и социални събития. „Столетниците – благословия или орисия“ е сборник от документални разкази от рубриката „Столетниците на България“, излъчван вече в продължение на 10 години по БНТ като част от предаването „Отблизо с Мира“.

Журналистката превръща едно телевизионно начинание в един от най-успешните си проекти. Признава, че подборът кои истории да бъдат включени в книгата никак не е бил лек, но водещо за нея е да представи на читателите разнообразието в нагласите на всички тях какво е да си дълголетник. „..Столетниците са омайни, мъдри хора. Някои изумяват с бистър ум, ясна памет и красноречие, други са мълчаливи и умислени. Едни са весели, въпреки тежестта на годините, други са прегъбрени от тях. Някои са младолики, други – с набраздени от времето лица. Но всички, за които ще прочетете, са специални. Столетниците са изключителни хора. Друговремци. Останали още малко на тази земя, сякаш за да я направят по-добра…”

Входът за събитието е свободен.

Книгата може да бъде закупена на място по време на представянето с възможност за получаване на личен автограф от автора. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоемидемични мерки.

Вирни се горе