Представители на Тракийския университет в Одрин посетиха МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“

Представители на Тракийския университет в Одрин посетиха МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“

Главният лекар на Тракийския университет в Одрин Аптулах Кая и Рафат Гюргендерели - директор по международните дейности се срещнаха вчера с ръководството на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. Целта на визитата е създаване на приятелски и професионални отношения между двете лечебни заведения – университетската болница в Одрин, и смолянската болница.

Представителите на Тракийския университет бяха посрещнати от изпълнителния директор на МБАЛ – Смолян, д-р Марин Даракчиев и колегите му - д-р Момчил Хубчев – началник на ДКЦ – Смолян, Недялка Стаевска – зам.-директор по административно-икономически въпроси и д-р Атанас Белчилов.

Д-р Марин Даракчиев представи накратко дейността на болницата в Смолян и предизвикателствата, пред които е изправено лечебното заведение. На своя страна г-н Кая също разказа за дейността и капацитета на университетската болница в Одрин.

Гостите с интерес разгледаха техниката, с която разполага смолянската болница в отделението за образна диагностика, както и в структурата по инвазивна кардиология.

Alternatve text

Alrnative text

Alternve text

Вирни се горе