Представиха документална фотоизложба, посветена на две годишнини на Филиала на ПУ в Смолян

Представиха документална фотоизложба, посветена на две годишнини на Филиала на ПУ в Смолян

На 17 май в препълнената изложбена зала „Петър Стайков” при КДК бе открита документална фотоизложба, посветена на двете годишнини – 60 години от основаването на Учителския институт в Смолян и 25 години от преобразуването му във Филиал на Пловдивския университет.

Професионално изготвените фотоси от фотографа Сашо Сарандалиев отразяват уловени и запечатани на хартия мигове от историята на Института и Филиала.

„Когато подготвяхме изложбата, имахме усещането, че сглобяваме парчета история, че редим пъзела на историческата памет”, каза при откриването проф. Елена Николова, научен секретар на Филиала.

Тя припомни някои важни моменти и интересни факти от тази история.

Бяха връчени поздравителни адреси и цветя от името на кмета Николай Мелемов, областния управител Емил Хумчев, от началника на РУО Никола Запрянов, възпитаник на Филиала, който връчи и почетен знак. Постъпиха поздравителни адреси от IV ОУ „Стою Шишков” и РИМ „Стою Шишков”.

Прочетено бе поздравлението на проф. Евгения Иванова от името на ръководството на Филиала в периода 2012-2016 г.

filial

Проф. Георги Манолов, син на педагога Любен Манолов, един от основателите на Института и негов дългогодишен преподавател, също поздрави присъстващите.

На откриването на изложбата присъства и внучката на първия директор Димитър Чолаков – Руска Раданова. Срещата на различни поколения преподаватели и студенти бе особено трогателна.

Снимки: Сашо Сарандалиев

Вирни се горе