Председателят на Общинския съвет в Баните Велин Фиданов загина на място в тежка катастрофа

Председателят на Общинския съвет в Баните Велин Фиданов загина на място в тежка катастрофа

Председателят на Общинския съвет в Баните Велин Фиданов загина на място в тежка катастрофа.Инцидентът е е станал вчера вечерта.

На 20.07.2017 г. около 20.00 ч. на път извън републиканска пътна мрежа от връх “Свобода” посока към с.Давидково, местност “Ангелова Каба” преди с.Давидково лек автомобил “Тойота Ланд Круизер” управляван от Венелин Фиданов на 53 годишен от с.Баните, общ.Баните, на прав участък излиза в ляво от платното за движение преобръща се на пътния банкет от там се претаркаля през платното за движение и се спира в канавката от дясно.От удара водача В.Р.Ф. е починал на място. Ранени са пътниците в автомобила 52 годишен мъж от гр.Смолян, , който е транспортиран за МБАЛ- Смолян в тежко състояние, където малко по късно е починал. Пътуващият 71 годишен мъж от с.Давидково, общ.Баните, е с контузия на гръден кош настанен е в МБАЛ- Смолян без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ- Мадан.Образувано е досъдебно производство,съобщиха от полицията. „По първоначална информация, става въпрос за движение с несъобразена скорост. Двамата загинали са били без обезопасителни колани, коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

Погребението ще се състои на 22 юли 2017 година от 13:00 часа в гробищен парк на с. Баните, съобщиха от местната администрация.

Община Баните обявява ден на траур, заради загиналите двама жители на общината в катастрофа, като единият от тях е председател на Общинския съвет.

Вирни се горе