ПОЗДРАВЛЕНИЕ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес отбелязваме 109 години от паметните октомврийски дни на 1912 г. и изразяваме своето уважение и признателност за саможертвата на хилядите знайни и незнайни синове на България, пролели геройската си кръв за Освобождението на Родопите и превърнали връх Кавгаджик, наречен Средногорец, във връх на нашето национално самочувствие и българска гордост.

Днес отдаваме заслужена почит и признание към пълководския талант, смелост и решителност на полк.Владимир Серафимов , с които остава в нашата история, като освободителят на Родопите.

Бляскавата победа, която той удържа е записана със златни букви в българската военна история.

Поклон пред неговите храбри войници – героите от 21-ви Средногорски полк, които се врекоха на родопската свобода. Да помним тяхното безсмъртно дело и саможертва , да пазим традициите и българското.

Днес, на Празника на Община Смолян, събираме в едно своята признателност, преклонение и нашето верую в силата на духа, родолюбието и свещената българска свобода.

Редно е да се запитаме доколко сме техни достойни наследници, какво още да направим, за да съхраним и предадем техните идеали на децата си. Нека с достойнство и толерантност обединим стремежите си за просперитет на държавата ни.

Честити 109 години от Освобождението на Родопите! Бъдете здрави и благословени, обичайте Смолян, Родопите и България!

Честит празник!

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

Вирни се горе