Празнично настроение и много усмивки на 15 септември в СУ „Св.св. Кирил и Методий“

 Празнично настроение и много усмивки на 15 септември в СУ „Св.св. Кирил и Методий“

На 15-ти септември, празник на знанието, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ тържествено и с оптимизъм посрещна ученици, родители, учители, приятели.

Водещи на тържеството бяха Даниел Чаушев и Стефания Миланова от IХ а клас, профил „Хуманитарни науки“. Националният трибагреник бе издигнат от знаменната група. Най-развълнувани бяха първокласниците с учители г-жа С. Ружинова и г-жа Х. Згурова, завет към тях отправиха техните приятели – второкласниците.

В приветственото си слово директорът, госпожа Росица Шехова, поздрави всички и сподели, че първокласниците са новото и здраво начало, училището носи с достойнство своя специфичен облик и осмокласниците от профил „Хуманитарни науки“ ще оставят светла диря в историята. Г-жа Р. Шехова отправи специален поздрав към украинските деца и техните семейства, които имаме честта да обучаваме, както и към всички български деца, дошли от чужбина.

Акцент в словото беше благодарността към партньорите от Община Смолян за реализирането на разработените проекти, както и към всички участници, подкрепили обновяването на училището. Директорът с гордост обяви, че слез 30 години целият западен корпус на училището е ремонтиран изцяло, а учениците ще се обучават в една съвременна, сигурна образователна среда. Изцяло е направен ремонт на парната инсталация, ВИК, коридори, класни стаи, компютърни кабинети на стойност 270 000 лева. Направен е собствен ремонт на стола и помещенията.

Със съдействието на Община Смолян стартира и проект за ремонт и изграждане на нова спортна площадка в двора на училището. На празничния ден г-жа Шехова обяви, че училището има нов проект за интеграция на общностите в една хармонична среда. В новия проект са предвидени пет вида дейности с деца, родители и общността до края на 2023 година. „ Да се трудим и да учим достойно, за да успяваме!“, призова директорът.

Гости на тържеството бяха Георги Кисьов – главен секретар на Областна администрация, и подполковник Стефан Събински – заместник командир на 101 Алпийски батальон. За празника главният секретар на Областна администрация Георги Кисьов представи поздравителен адрес от областния управител Стефан Сабрутев.

Поздравителени адреси са получени от:

Г-н Николай Мелемов – кмет на Смолян

Г-н Стефан Сабрутев – областен управител

Председателят на Общински съвет – г-н Ангел Безергянов

ПУ „Паисий Хилендарски“, Филиал Смолян

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“

Стопанска академия „Димитър Цанов“ – гр. Свищов

Подполковник Стефан Димов – командир на 101 Алпийски полк

ЦПЛР ОДК Смолян

Регионален център за подкрепа и приобщаващо образование – г-жа Таня Бошнакова

Детска градина №5 „Буратино“

Приветствие от името на родителите на първокласниците произнесе Янка Капитанова.

Джесика Янева и Станислав Джуров от ХII а клас, Профил „Хуманитарни науки“, връчиха тържествено на първокласниците Буквара на науката и Ключът на знанието.

Талантливите певци от Формация „Фолклорна въртележка“ и учениците Крисияна Иванова, Илина Шехонова, Мария Райска с ръководител г-жа Величка Тодорова създадоха празнично настроение. Талантливата Виктория Хаджиева от VII a клас отправи музикален поздрав към всички гости на тържеството. Танцова формация „Най” към читалище „Христо Ботев с художествени ръководители Мариана Йосифова и Теодора Георгиева завладяха всички. Ванеса Тодорова, ученичка от IX а клас, Профил „Хуманитарни науки“ - с най-висок успех имаше честта да бие първия училищен звънец.

В училището бе организирана благотворителна инициатива за подкрепа на пострадалите от природното бедствие в Карловско. Зам.-директорът, г-жа С. Вакева, сподели, че до момента от ученици, родители, учители са събрани близо 3 хиляди лева.

Нека трудът, усилията, обичта, любовта към знанието и съпричастността са стъпалата, които водят към успеха!

parvo

Вирни се горе