Празнична вечерня с петохлебие в храм „Св. св. първоапостоли Петър и Павел” в смолянското село Стойките

Празнична вечерня с петохлебие в храм „Св. св. първоапостоли Петър и Павел” в смолянското село Стойките

На 29 юни Светата църква почита и прославя Христовите апостоли Петър и Павел, ревностни разпространители на Божието слово, които са ни завещали основните правила на християнската вяра и живот В навечерието на празника Негово Преосвещенство Смоленски епископ Висарион, викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Смолянска духовна околия възглави празничната вечерня с петохлебие в храм „Св. св. първоапостоли Петър и Павел” в с. Стойките.

pop

В служение с владиката бяха: иконом Запрян Шиков, секретар на Смолян, отец Живко Желев, предстоятел на храма и отец Димитър Куцев...Песнопенията изпълниха църковни певци и хористи. Дошлите богомолци участваха в службата с молитви, отправяйки благодарности към Бога и измолвайки застъпничество от почитаните Светци.

stoiki

Духовното събитие уважи кметският наместник на селището инж. Дафина Кехайова.

petar

На празничната вечерня епископ Висарион се обърна към присъстващите с проповед, в която посочи, че Светите апостоли са изпълнили онова, което Господ Иисус Христос изисква от ония, които искат да вървят след него. Те ни оставиха пример и завет – да се отречем от себе си, да вземем кръста си и да вървим след Христа – да живеем и постъпваме не както ни се иска, а както Бог иска от нас. Накрая владиката благослови верните миряни и лично им раздаде парченца от празничното петохлебие.

hora

Вирни се горе