Празничен водосвет отслужи свещеноиконом Запрян Шиков пред параклиса „Св .мчк Мина” – Смолян

Празничен водосвет отслужи свещеноиконом Запрян Шиков пред параклиса „Св .мчк Мина” – Смолян

На 11 ноември Православната църква почита паметта на св.мчк Мина – воина от Египет, който напуска военната служба и след пречистващ отшелнически живот започва открита битка срещу идолопоклонничеството.В чест на празника, свещеноиконом Запрян Шиков, секретар на Архиерейското наместничество и енорийски свещеник при храм „Св. вмчца”Неделя, отслужи св. Литургия. А след богослужбата, в 12 часа отслужи празничен водосвет пред параклиса „Св.мчк Мина” в Смолян.

Стотици граждани се стекоха към храма, за да почетат светеца и неговия празник, с надежда да се случи чудо в живота им. Защото днес, едва ли има семейство без беди и трудности. Отец Запрян припомни важни моменти от житието на вмчк Мина, който изтърпява безчовечни изтезания в името на Христа.Светецът-чудотворец е покровител на семейството, на сираците и бездомните, на пътуващите, както и голям помощник в различни нужди. Това именно го привързва към душите на хората.Духовникът изрази задоволство, че мнозина днес са се помолили от сърце,Христовият воин да ги закриля и подкрепя и честити на именниците и на всички присъстващи празника.

pop

Последованието завърши с многолетствие, след което отец Запрян поръси дошлите граждани с пожелание за здраве, благословение и благодатни дни.

Вирни се горе