ППМГ „Васил Левски” с двама участници, класирали се за регионалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

ППМГ „Васил Левски” с двама участници, класирали се за регионалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

ППМГ „Васил Левски” с двама участници, класирали се за регионалния кръг на дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, съобщиха от учебното заведение.

Валентин Пенчеджиев от VII клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02. 2022г., а Гергана Янчева, също от VII клас, покори второто място. И двамата имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2022г. Националният кръг ще се състои на 16 април 2022 в София. Добрата подготовка помогна на Божидар Димитров от V клас да се класира на трето място.

В състезанието участваха общо 12 ученици от V и VII клас. Важно е да отбележим , че петокласниците бяха достойна конкуренция на седмокласниците , като се има предвид, че всички спелуват думи с еднаква трудност. Константин Милев, Валентин Немов, Александър Левов, Александър Димитров , Умут Банашък и Божидар Димитров от V клас показаха завидни умения. Те се състезаваха докрай със седмокласниците Живко Узунов, Сара Колаксъзова, Ясмин Пачелиева, Алекси – Александър Чолаков , Валентин Пенчеджиев и Гергана Янчева, чийто по-голям опит и натрупани знания проличаха по време на препитването.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква, различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

То се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. Осъществява се в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Поздравления за победителите и за неуморния труд на г-жа Емилия Пенчева – учител по английски език. Успех на участниците в следващите кръгове!

Вирни се горе