Пожар в сградата на Бизнес център Смолян /ОБНОВЕНА/

Пожар в сградата на Бизнес център Смолян /ОБНОВЕНА/

Пожар е пламнал в сградата на Бизнес център-Смолян, на Новият център около 19.30 часа научи Smolyannews.com

Повече от 9 часа целият състав огнеборци на пожарната в Смолян гасиха пожар в новата бизнес сграда. Незабавно са изпратени четири екипа с четири ПА от РСПБЗН-Смолян. Гасенето продължава през цялата нощ. Пожарът е владян около 06.15ч., но на място остават два екипа от РСПБЗН-Смолян с противопожарни автомобили и автоматична механична стълба на дежурство.

Има нанесени материални щети, унищожено е покривното пространство на сградата, няма засегнати помещения на по-долните етажи. Последният етаж е почти напълно унищожен. Причината за произшествието е в процес на изясняване. На мястото се извършват процесуални следствени действия от дежурна оперативна група на ОД МВР Смолян и РУ- Смолян. *Няма пострадали.

При пристигане на място екипите установяват, че гори подпокривното пространство на сградата, в която се помещават офиси и търговски обекти. По първоначална информация площта е около 250 кв. м., сградата е на 8 етажа. Покривът е бил направен от ламарина с хидроизолация, която е разположена на плътна обшивка с вата 15 см. и гипсокартон на подпокривното пространство. Екипите изрязват ламарината и гасят през пролуките.

„Гасителните действия продължиха някъде докъм пет часа, но момчетата са още на мястото, извършват догасяване на остатъците от отломките, които са останали от покрива като пожарът беше само в покривната конструкция. Не допуснахме да слезе на долните етажи. На този етап не мога да кажа каква е причината“, съобщи пред БНТ тази сутрин директорът на РДПБЗН-Смолян комисар Симеон Цървуланов.

Следствена група прави оглед на щетите от пожара. Засега със сигурност се изключват умишлени действия. Засега е ясно, че четири или пет офиса са без покрив и имат материални щети.

Вирни се горе