Пожар унищожи близо два декара гора край Момчиловци

 Пожар унищожи близо два декара гора край Момчиловци

Пожарникари, горски служители и доброволци потушиха горски пожар, възникнал тази сутрин край Момчиловци, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Смолян и кметството. Огънят е унищожил около два декара гора.

Пламъците са обхванали гора в местността „Келева чука“ край селото. Наред с пристигналия екип на пожарната от Смолян, в гасенето са участвали и доброволци от селото. В Момчиловци е изпратен противопожарен автомобил, който се поддържа от местни доброволци. Причините за горския пожар се изясняват. Засега не е установено човешка грешка да е довела до възникването на инцидента. Дежурни екипи ще следят терена през деня, обливайки с вода тлеещи огнища.

Това е втори горски пожар в област Смолян през последното денонощие. Пламналата вчера следобед гора край пътя Смолян – Пловдив гори и днес, като огънят е обхванал над 500 декара. В овладяването на огнената стихия се включват два военни хеликоптера, екипи на пожарната, горските стопанства, доброволци. По случая е образувано досъдебно производство, а предполагаемата причина за възникване на огъня е изхвърлена неизгасена цигара, предаде БТА.

Вирни се горе