Пожар се разрази в Родопите, гори борова гора край село Хвойна

Пожар се разрази в Родопите, гори борова гора край село Хвойна

Разпалилият се буен огън се намира на 200 метра над ресторант "Синия хан", по главния път между с. Хвойна и гр. Чепеларе.

ПОЖАРЪТ Е ДАЛЕЧЕ ОТ С. ХВОЙНА И НЯМА ОПАСНОСТ ЗА ХОРАТА В СЕЛОТО! От с. Хвойна и с. Зорница се вижда дим, но локализацията е само на едно място - горепосоченото.

Изпратен е хеликоптер от с. Крумово, който вече гаси разпалилия се пожар. На терен има 3 пожарни коли, в момента е пристигнала още 1 от к.к. Пампорово. Сега 1 пожарна кола, заедно с 1 горски високо-проходим автомобил са се насочили към местността БУКОВО, за да пресекат пожара, който се разпространява към местността КАБАТА , целта е да не премине билото.

Пръв на терена пристигна инж. Стоян Кузмов – заместник кмет на община Чепеларе, който обобщава информацията и разпределя доброволците пред Горското стопанство в с. Хвойна. За да помогнат в гасенето на разпалилия се пожара при горското стопанство се стичат доброволци от с. Хвойна, заедно с кмета на селото Елена Сивакова, всички горски служители от община Чепеларе, от Държавно Горско Стопанство "Академик Николай Хайтов"- с. Хвойна, директорът на РДГ - господин Кисьов, както и служители на ЮЦДП.

ВСИЧКИ ДОБРОВОЛЦИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ МОГАТ ДА ОСТАВЯТ ТЕЛЕФОННИТЕ СИ НОМЕРА ПРИ ДЕЖУРНИЯ СЛУЖИТЕЛ В ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ И ПРИ НИЖДА ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ТЯХ!

Мобилен телефон: 0886 200 341

Снимки: Елена Петрова

pojar

saw

Вирни се горе