Повече слънчеви часове днес

 Повече слънчеви часове днес

Днес ни очакват повече слънчеви часове. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – между 13° и 18°.

Преди обяд все още над Южна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Над Северна България облачността ще намалее до предимно слънчево. В следобедните часове валежите в южните райони ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат около 12°. Температурата на морската вода е от 6° до 8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно в масивите от Южна България, ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра – слаб сняг. След обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, по билата – силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 0°.

В сряда времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 17° и 22°. В четвъртък още преди обяд в Западна България ще започнат валежи, а до края на деня в цялата страна на много места ще превали дъжд, придружен в часовете около и след обяд от гръмотевици. Вятърът ще е слаб, от югозапад, по-късно през деня временно ще се ориентира от запад и ще се усили. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще са с 2-3 градуса по-ниски. В петък и събота времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът отново ще е от югозапад, а максималните температури в цялата страна – над 20°.

Вирни се горе