Повдигат обвинение срещу Алексей Петров

Повдигат обвинение срещу Алексей Петров

Повдигат обвинения срещу Алексей Петров за ръководене на престъпна група, съобщиха източници от прокуратурата за Информационна агенция КРОСС. Може би окончателният вариант на обвиненията ще бъде готови утре. И в момента продължава работата по задържаните в операция “Октопод”, каза за КРОСС заместник-главният прокурор Бойко Найденов.

Припомняме, че Алексей Петров, който е бивш съветник на бившия директор на ДАНС Петко Сертов и известен като “бивша барета”, е сред задържаните при операцията “Октопод”.

Задържаните при операцията са 14. Осем от тях са задържани и отведени в Националната следствена служба. Там са Хамстера, братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчова.

Действията по разследването продължават. Операция «Октопод» се реализира със съвместните усилия на служители на ГДБОП, ДАНС, СОБТ, СДВР и под ръководството на Софийска градска прокуратура. В хода на операцията са предприети действия по локализирането и задържането на йерархически изградена престъпна група, съпричастна към изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на нарокотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на “Кремиковци” АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано миналата нощ в столицата бяха задържани още – Х.Н., В.Г., Ю.Н., Н.Н., Б.М. и Р.К. Те са в арестите с 24-часова мярка по Закона за МВР. Действията по разследването продължават.

Вирни се горе