Последният ден от годината - 5 поверия, които ще ви донесат късмет през 2019 г.

Последният ден от годината - 5 поверия, които ще ви донесат късмет през 2019 г.

Всеки народ в продължение на векове е създавал и предавал от поколение на поколение новогодишните си традиции и поверия

Последният ден от годината – време за равносметка и поставяне на нови цели и мечти, които да осъществим през идната 2019 г.

Посрещането на новата година датира отпреди 4 000 години, когато на първия ден от новата година („Акиту“) са се организирали празненства в древен Вавилон.

Всеки народ в продължение на векове е създавал и предавал от поколение на поколение новогодишните си традиции и поверия.

Ето защо те са толкова разнообразни, но са обединени от вечната човешка надежда, че новата година ще бъде по-щастлива от старата.

Бразилците се обличат в бяло в новогодишната нощ, като вярват, че то носи щастие и мир. Датчаните пък цяла година събират чинии, които на 31 декември да изпочупят пред входната врата на своите близки и приятели. Те вярват, че това прави приятелството по-силно, така че целта е да се счупят колкото може повече чинии.

В Япония камбаните преди полунощ бият точно 108 пъти, за да прогонят също толкова на брой човешки слабости. След това японците се смеят, вярвайки, че със смях ще прогонят лошото.

На Балканите обичаите са свързани с храните

Смята се, че Нова година трябва да се посрещне с пълен хладилник, както и да има пари във всеки портфейл в къщата, за да има пари и през цялата година. Всички сметки пък трябва да се платят преди празника, така че в новата година да се влезе без дългове и грижи.

В Сърбия и Македония вярват, че свинското месо ще донесе напредък през Новата година.

2019-а година според китайския календар ще е на Земния глиган.

Вие сте зодия глиган, ако сте родени през една от следните години: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007.

Според китайския зодиак, годината на Земния глиган ще е изпълнена с късмет. 2019 г. е идеалното време както да изкарвате пари, така и да инвестирате. Годината на прасето ще е пълна с радост, приятелство и любов за всички зодии.

Работа – В професионален план годината за Плъх, Вол, Заек и Коза/Овца ще бъде отлична. Тези хора ще бъдат пълни с енергия и комбинативност. Ще имат предпоставки да се възползват от всяка възможност и да реализират целите си. Техните усилия ще бъдат възнаградени между юли и октомври 2019 г. В началото на есента и към края на 2019 г. те ще трябва да работят по-усилено, ако изберат да се включат в голям проект с екипна работа.

Специалистите по Фън Шуй препоръчват да поставите в портфейлите си китайски монети, за да привлечете пари и просперитет. Може да ги пъхнете и в чекмеджето, където съхранявате фактурите, разписките, договорите и цялата правна документация, свързана с финансовия поток на бизнеса ви. Професионалната дейност на Тигър, Кон, Маймуна и Свиня през 2019 г.<br /> В края на февруари и през целия март е най-добре да балансирате усилията си, в противен случай рискувате да бъдете обладани от изтощение. Само през октомври и ноември 2019 г. хората от тези зодиакални знаци ще могат да постигнат всичките си цели. Здраве – Нервността ще бъде враг през 2019 г. за Плъх, Вол, Куче и Маймуна. Ето защо не трябва да позволявате да хабите излишна енергия. Правите ли го, ви очаква стрес и постоянно безсъние. Според Фън Шуй, трябва да поставите статуетка на костенурка в западния ъгъл на дома си. За да запазите баланса, трябва да спортувате редовно.

Поверия, за които се вярва, че предвещават късмет и щастие през следващите 365 дни.

За да ви върви през 2019-а:

  1. На 31 декември в полунощ отворете входната врата, за да излезе старата година и да дойде новата.

  2. Кихнете първи на новогодишната трапеза, за да имате най-много късмет през следващата година;

  3. В последния ден на старата година изхвърлете боклука преди да се стъмни. Така разчиствате място за новото и хубавото през новата година;

  4. В новогодишната нощ трябва да имате пари в джобовете си, за да сте богати през новата година;

  5. През първия ден от 2019-а не вършете тежка работа, за да ви е леко през годината.

Вирни се горе