Последен слънчев ден, идва рязка промяна във времето

Последен слънчев ден, идва рязка промяна във времето

Във вторник дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°

Предимно слънчево с разкъсана висока облачност ще бъде времето днес. Ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, по-ниски в крайните източни райони, в София - около 16°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8° - 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще има незначителна висока облачност, която привечер над западните райони ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

През нощта срещу сряда облачността ще се увеличи и в средата на седмицата ще бъде облачно. От запад ще започнат валежи от дъжд, които постепенно ще обхванат цялата страна.

В сряда все още ще е с високи температури, максималните в по-голямата част от страната ще са между 10° и 15°, но през деня вятърът ще се ориентира от северозапад, през нощта срещу четвъртък и ще се усили, а с него бързо ще застудява. С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

В четвъртък в Западна България валежите ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден; там има повишена вероятност да са значителни по количество. Вятърът ще е умерен от северозапад, в Източна България след обяд от североизток. Температури ще са почти без дневен ход - от минус 1°, 0° до 5°-6°.

Вирни се горе