ПОСЛАНИКЪТ НА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С КМЕТА НА СМОЛЯН

ПОСЛАНИКЪТ НА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С КМЕТА НА СМОЛЯН

Кмeтът на Смолян Николай Мелемов проведе днес среща с посланика на Босна и Херцеговина в София, Негово превъзходителство Здравко Бегович. Това е първата официална визита на дипломата в Смолян и е по негова инициатива.

Беше обсъдено сътрудничеството между двете страни в областите на културата, образованието и туризма, както и възможността Община Смолян да се побратими със сходна по мащаб и икономически показатели община в Босна и Херцеговина. Тази среща на посланик Бегович е първа в Смолян и ще бъде една добра възможност за установяване на контакти. Следващите ни срещи ще са вече с практическа насоченост, посочи кметът Мелемов. Можем да развиваме проекти, свързани с културата, младежките дейности и да осъществяваме друг вид полезни сътрудничества. Трябва да отваряме врати, а не да ги затваряме, допълни още дипломатът.

Мелемов подари на посланика календар на община Смолян и го запозна с успешната инициатива, която показва красотите на Родопите и в същото време помага на нуждаещи се деца. Негово Превъзходителство посети РИМ „Стою Шишков“, Художествената галерия и храм „Св.Висарион Смоленски“.

Вирни се горе