Да помогнем!

Да помогнем!

Тежка трагедия застигна смолянското семейство Таневи. Тренадафил Танев познат в града като Тренди е починал в Генуа, Италия.

Семейството му обаче не разполага с необходимата сума от 12 000 лева да прибере тленните му останки. Съпругата и дъщеря му са в непрекъсната връзка с българското посолство. Трябва да заминат спешно за разпознаване и на тялото. Тренди имаше много приятели, доброжелателен и на мравката път правеше, казват дъщеря му и опечалената млада вдовица. Надяват се добри хора да им помогнат в този тежък момент. Младият мъж заминал преди дни да работи в чужбина, след като заради коронавируса намаляла работата в заведенията. Той бе един от най-добрите професионални сервитьори на Пампорово.

През уикенда Трендафил си купил автобусен билет от Алмонте /Испания/ до София. Дъщеря му обаче загубила телефонна връзка с него в деня, в който пътувал към дома си. Притеснени семейството му се обадили на автобусната фирма “Юнион Ивкони”. От там лаконично им обяснили, че го свалили на автогарата в Генуа/Италия/. Бил започнал да буйства, искал да се самонарани и изплашил останалите пътници. За това го свалили от автобуса, въпреки че имал билет. Не потърсили обаче нито съдействието на местните власти като полиция, не се обадили дори на роднините, разказва през сълзи дъщеря му Таня. Тя и майка й веднага отишли в смолянската полиция и Трендафил бил обявен за общодържавно издирване. На следващия ден им съобщили, че са го открили в Генуа починал в следствие на инцидент. “Тепърва ще търсим отговорност и отговори от автобусната фирма, защо са го изхвърлили като куче на улицата, без да се обадят на никого. Сега най-важното е да си го приберем вкъщи”, каза дъщеря му.

Smolyannews.com изказва съболезнованиия на семейството!

Това е банковата сметка, на която може да помогнете :

BG51STSA93000026762733,титуляр

Нина Цекова Танева

За връзка с Нина Танева:

+359 87 911 7778

Вирни се горе