Полицията с мерки за безопасност на туристите в Пампорово през зимния туристически сезон

Полицията с мерки за безопасност на туристите в Пампорово през зимния туристически сезон

В курортен комплекс Пампорово е изградена и функционира Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, разполагаща с необходимия ресурс от опитни служители и разнородна техника за реагиране при различни по вид кризисни ситуации и произшествия през предстоящия активен зимен туристически сезон.

При попадане в подобни ситуации, при които се почувствате застрашени, незабавно можете да потърсите помощ на познатият вече телефон 112! За да прекарате безгрижна почивка в к.к. Пампорово, Ви напомняме някои основни правила, които е нужно да се спазват:

Преди тръгване на път е препоръчително да се следи метеорологичната прогноза, тъй като бързата промяна на обстановка е характерна за зимния сезон. Автомобилите да бъдат оборудвани със зимни гуми, а така също и с вериги за сняг.

Паркирайте така своите МПС, че да бъде осигурен безпрепятствен достъп за пожарните автомобили, тези на спешна помощ и специализираната техника за почистване на пътната мрежа.

Пътуването да се осъществява с достатъчно гориво, а батериите на мобилните телефони да бъдат заредени.

Вземете си топли дрехи, подходящи за сезона.

При необходимост окажете помощ на изпадналите в беда. Измръзналите части на тялото се разтриват със спирт и леко се масажират. Не разтривайте със сняг – тялото се преохлажда допълнително и кожата може да се нарани. При измръзвания се налага транспортиране на пострадалите до болничното заведение.

Не спирайте да почивате на открито, освен в населени места и крайпътни паркинги и мотели.

При престоя в хотелските комплекси и места за настаняване е необходимо да се спазва създадената организация за пожарна безопасност. Обърнете внимание на схемите за евакуация с нанесени пътища за безопасно напускане на сградата.

Вирни се горе