Покривите в маданското село Галище са с изпочупени керемиди от градушката

Покривите в маданското село Галище са с изпочупени керемиди от градушката

Почти всички покриви на къщи в с. #Галище са с изпочупени керемиди от разразилата се вчера разрушителна градушка, съобщиха от кметството. Огромните ледени късове са счупили и стъкла на прозорци. През целия ден местните жители пренареждат керемиди по покривите, опасявайки се от нови дъждове и бури, обяснява кметът на маданското село Бисер Емилов.

Насажденията и реколтата в Галище и съседни населени места е унищожена изцяло, допълват от община Мадан. Жителите на Мадан и общината не помнят градушка с толкова големи размери, във високите части на общината паднаха ледени късове колкото щраусови яйца, обяснява кметът на Мадан Фахри Молайсенов. Общински екипи днес разчистват щетите и следите от вчерашната буря с градушка. Засегнати водопроводи, пропаднали пътни участъци, кални наноси и затлачени шахти са част от последиците от пороя,предаде БТА.

Засегнатите от разрушителната градушка семейства в Галище се надяват да получат помощ от държавата, за да се възстановят щетите по жилищата им, уточняват от община #Мадан.

Вирни се горе