ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА НА ГЕРОИТЕ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА РОДОПИТЕ!

ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА НА ГЕРОИТЕ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОБОДАТА НА РОДОПИТЕ!

Поклон пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си за свободата на Родопите на връх Средногорец, известен като Родопската Шипка. На 21 октомври 1912 г., на този връх , 21-ви Средногорски полк, командван от легендарния полк.Владимир Серафимов извоюва свободата на Родопа планина. Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната официалните чествания по повод 109 години от Балканската война, Освобождението на Родопите и 21 октомври – Празник на Смолян бяха отменени.

С военен ритуал, бяха поднесени венци и цветя пред паметника –костница в знак на признателност към героите, донесли на щиковете си Свободата на Родопите. Пред подвига на героите се поклониха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът Николай Мелемов, областният управител Стефан Сабрутев, предателят на Общинския съвет Венера Аръчкова, секретарят Момчил Николов, началникът на 101 Алпийски полк полковник Димитър Кацаров, общински съветници, шефове на общински и държавни институции, кандидати за президент и вицепрезидент, и народни представители, политически партии, училища и граждани.

Венци и цветя бяха поднесени и пред паметника на полк.Владимир Серафимов на новия център в Смолян. Днес, когато отново се прекланяме пред подвига на средногорци, донесли свободата на Родопите и на нашия град, нека сведем глави и отдадем почит на всички онези българи, които преди 109 години дадоха живота си, защото вярваха, че България си заслужава.

Вирни се горе