Подполковник Стефан Димов ще изпълнява длъжността „Командир на 101-ви алпийски полк“ в Смолян

Подполковник Стефан Димов ще изпълнява длъжността „Командир на 101-ви алпийски полк“ в Смолян

Подполковник Стефан Димов ще изпълнява длъжността „Командир на 101-ви алпийски полк“ в Смолян Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 101-ви алпийски полк” беше проведен на 04 февруари в 101-ви алпийски полк – Смолян в присъствието на заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов и комисия от командването на СВ, съобщи сайтът armimedia.bg

След посрещане на бойното знаме, приемане на строя и прочитане на заповеди, досегашният командир полковник Димитър Кацаров тържествено се прости с бойното знаме, след което то беше връчено на новия временно изпълняващ длъжността подполковник Стефан Димов. Досегашният командир на полка полковник Димитър Кацаров се пенсионира.

С емоционално обръщение полковник Кацаров се сбогува с личния състав, пожела им преди всичко здраве, благодари им за всеотдайната служба, за високата мотивация и за това, че с общи усилия 101-ви алпийски полк се утвърди като елитно формирование от състава на СВ не само у нас, но и в чужбина. Той благодари и на командването на СВ за подкрепата, доверието и добрите взаимоотношения при справяне с възникналите предизвикателства.

Церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на формированията от полка и официално подписване на Акта за сдаване и приемане на длъжността „временно изпълняващ длъжността командир на 101-ви алпийски полк”.

Вирни се горе