Почина доайенът на журналистите в Смолян Георги Узунов

Почина доайенът на журналистите в Смолян Георги Узунов

Днес след мъчително боледуване ни напусна Георги Узунов, един от доайените на смолянската журналистика, изявен и популярен медиен деец, дългогодишен редактор, кореспондент и сътрудник в над 20 медии, директор и създател на първия ежедневник в Средните Родопи в. „Родопски вести” , управител на Пресгрупа „Родопи”ООД, която издаваше вестник „Родопи ВЕСТ”, дългогодишен член на ръководството на СБЖ. Като журналист в редица местни и национални издания, Узунов отстояваше каузата за съхраняване на културно-историческото наследство на Родопите.

В периода 1990-1991 г., по време на Временните управи, е назначен за заместник-кмет на Община Смолян. Има дългогодишна обществена дейност, която е ознаменувана от три мандата общински съветник. Като такъв се отличава с ярко и емоционално, но съвестно и ползотворно присъствие в Общински съвет – Смолян.

Носител е на Златната значка „Златно перо“ на СБЖ, носител на Златната значка на Българския футболен съюз за принос към футбола, носител на Наградата за публицистика „Перелик“ – Смолян. По случай неговата 70-годишнина бе удостоен и със „Златен плакет“ на Община Смолян.

Поклонението ще е на 8 януари, неделя, от 12.00 часа в храм „Св.Дух“ в Смолян, а погребението ще е от 15,30 часа в Гробищен парк Беклийца.

Поклон пред светлата му памет!

Smolyannews.com поднася най-искрени съболезнования на семейството и близките!

yzunov

Вирни се горе