Наградиха победителите в националния конкурс „Пожарникар на годината 2022г“ – областно ниво

Наградиха победителите в националния конкурс „Пожарникар на годината 2022г“ – областно ниво

Днес със заповед на директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян бяха обявени победителите в националния конкурс „Пожарникар на годината 2022г“ – областно ниво.

Победител в категория служители на ГДПБЗН, раздел „Пожарогасителна дейност“ е мл.експерт Ваклин Инджов – командир на екип в РСПБЗН – Златоград, който е награден с „писмена похвала“. Мл. експерт Ваклин Инджов е назначен на работа през месец март на 1993 г. като ведомствен служител по ДПК към „Второ рудоуправление – Горубсо Златоград“. От 1994 г. до днес работи в дежурните екипи в направление „Пожарогасене и спасителна дейност“ в РСПБЗН Златоград. През 2007 г. участва в гасенето на горски пожар на полуостров Пелопонес в съседна Гърция. Активно участва в проведените през годините състезания по ППС с постигнати добри резултати. 

Победител в категория служители на ГДПБЗН, раздел „Спасителна дейност“ е мл.инспектор Юлиян Максимов - водач на специален автомобил в РСПБЗН – Доспат, който е награден с „писмена похвала“. Младши инспектор Юлиан Максимов започва работа в РСПБЗН Доспат в началото на 2004г. От 2012г. изпълнява водолазна дейност към РДПБЗН Смолян. През септември 2022 г. участва в спасяването и евакуирането на бедстващите от наводнението в село Каравелово, община Карлово. За 2022 година участва при ликвидирането на 9 произшествия.

За победител в категорията служители на ГДПБЗН, раздел „Контролна дейност“ е инспектор Ридван Джинсов – инспектор „ДПК и ПД“ в РСПБЗН-Доспат, който е награден с „писмена похвала“. Инспектор Ридван Джинсов започва работа в РСПБЗН Доспат в началото на 2022г. Отговорен служител при изпълнение на служебните си задължения. Активно участва в подготовката на МПО „Млад огнеборец“. Отборът, който подготвя за състезанието през 2022 г. печели второ място на областно ниво. Винаги се отзовава в помощ на гражданите.

pij

Вирни се горе