Победителите в конкурса "Моята вдъхновяваща идея за развитие на област Смолян" посетиха Народното събрание!

Победителите в конкурса "Моята вдъхновяваща идея за развитие на област Смолян" посетиха Народното събрание!

Вчера победителите в конкурса "Моята вдъхновяваща идея за развитие на област Смолян", иницииран от Продължаваме Промяната - Смолян прекараха един ден в Народното събрание. Посещението бе организирано от народния представител от ПП-ДБ Михал Камбарев.

Младите визионери имаха възможността да споделят своите идеи и виждания с народни представители, сред които Христо Петров, Явор Божанков, Настимир Ананиев, Мирослав Иванов и Деница Симеонова. Младежите имаха възможност да зададат въпроси, които са от значение за бъдещето на нашата общност. Народните представители разказаха за това как са започнали, какво ги е мотивирало и какво ги кара да продължават в това начинание, както и за важността на активното участие на младежите в политиката.

Посещението на младежите от област Смолян включваше и обиколка в бившия Партиен дом, понастоящем помещаващ Народното събрание, както и тур в старата сграда на Народното събрание, където се потопиха в историята на парламентаризма и се докоснаха до живата история на България.

“Опитът е дар, но и бреме. Младостта е необремененост, мечтателност и чистота. Имах щастието да попия от младите от област Смолян, които ни гостуваха в Парламента и не се страхуваха да споделят мнението си по различни въпроси. С толкова граждански активни и отговорни млади хора, областта ни има светло бъдеще!” сподели Михал Камбарев сред срещата.

Този ден отново потвърди, че младите хора са двигателят на промяната и че техните идеи са ключът към по-светло бъдеще за обществото ни.

Вирни се горе