По повод Деня за безопасно сексуално поведение и ден на влюбените, РЗИ-Смолян обявява конкурс за мото на кампанията

По повод Деня за безопасно сексуално поведение и ден на влюбените, РЗИ-Смолян обявява конкурс за мото на кампанията

РЗИ-Смолян ежегодно организира разнообразни кампании, насочени към превенция на безопасно сексуално поведение сред младите хора на областта. По повод 14 февруари, здравната инспекция обявява конкурс за мото сред младежите от училищата в областта. То трябва да е насочено към превенция на сексуално предаваните болести и безопасното сексуално поведение, да провокира размисъл по темата и да отправя послание за отговорност към здравето.

Право на участие имат всички ученици от 8-ми до 10-ти клас в област Смолян. Представените предложения ще бъдат оценявани от комисия за оригиналност, а победителите ще получат атрактивни награди, осигурени от фирма „Биомилк Борино ЕООД“.

Желаещите да участват в конкурса трябва да представят своите предложения на електронен адрес: ооz_sm@abv.bg до 11 ч. на 21 февруари 2022 г. Електронното писмо трябва да съдържа и имената на автора, телефонен номер за обратна връзка и наименованието на училището. Победителите ще бъдат обявени на 25 февруари 2022г. на сайта на здравната инспекция. Мотото ще бъде използвано за популяризиране на безопасното сексуално поведение сред младежите.

По повод Деня за безопасно сексуално поведение и празник на влюбените, експерти на РЗИ-Смолян ще разпространят сред гимназиите и средните училища в областта над 1700 презерватива, предоставени от фирмите „Кондор Медикал ООД“ с управител д-р Марина Гроздева и „Медхаус Суис България ЕООД“ с презервативи “DOLPHI“.

Вирни се горе