По повод 140-годишнината от Априлското въстание организират ученически конкурс

По повод 140-годишнината от Априлското въстание организират ученически конкурс

По повод 140-годишнината от Априлското въстание, Регионален исторически музей „Стою Шишков”– Смолян със съдействието на Регионален инспекторат по образование – Смолян организират ученически конкурс в два панела:

● Мултимедиен проект на тема: „Априлско въстание 1876“

● Есе на тема: „Личности от Априлското въстание“

Целта на организирания конкурс е да даде възможност на младите хора да изразят своето отношение към отбелязване на годишнината от Априлското въстание, да се насочи вниманието им към българската история и да се стимулира творческото им мислене. Чрез средствата на информационните технологии и литературните методи и способи учениците ще могат да представят своята гледна точка за значението и актуалността на събитието в националната ни история. Освен това с този конкурс се цели да се възпитат младите хора в дух на патриотизъм и активно гражданство, съобщи Тинка Белегова – уредник в музея.

В конкурса за мултимедийни проекти могат да участват ученици от IX до XII клас на училищата в област Смолян.

В конкурса за есета могат да участват ученици от V до XII клас на училищата в област Смолян. Участието и в двата панела е индивидуално.

Разработките се оценяват от комисия от специалисти в двата панела. Първите три проекта в двата панела, отличени от комисията по оценяване, ще получат награди. Наградите се осигуряват от организаторите. Всички участници получават грамоти.

Крайният срок за представяне на разработките е 15 април (петък) 2016 година. Мултимедийните продукти (запис на диск) трябва да се изпращат на адреса на РИМ „Стою Шишков” – Смолян, а есетата – на посочен в регламента електронен адрес. На 20 април (четвъртък) от 15.00 часа в музея ще бъдат представени резултатите от конкурса, а победителите ще бъдат наградени.

Вирни се горе