По инициатива на областния управител се проведе среща с народните представители от област Смолян

 По инициатива на областния управител се проведе среща с народните представители от област Смолян

Областният управител Захари Сираков и заместник областният управител Зарко Маринов проведоха работна среща с народните представители от 22-ри многомандатен избирателен район Смолян, Красимир Събев, Михал Камбарев, Хайри Садъков и Анджей Джандев.

По време на срещата бяха обсъдени проблемите на региона и възможностите за тяхното решаване с помощта на обединените усилия на държавните институции и народните представители.

На брифинг с журналисти, който се проведе след срещата, областния управител Захари Сираков представи приоритетните направления, в които усилено ще се работи, а именно: завършване и пускане в експлоатация на ГКПП „Рудозем - Ксанти“, спешно решаване на проблема със срутището при село Тикале на пътя Смолян - Мадан, както и с пътната инфраструктура на територията на областта. „Заложихме нови приоритети, в посока изграждане на скоростен път Пловдив - Рудозем, свързан с развитието на Родопите и улесняването на трафика север-юг. Акцентирахме и върху продължаването на инициативата на по-късен етап в посока изток-запад. Целта е да започне да се усеща присъствието на държавата, защото в последните години хората от региона са обезверени и не чувстват подкрепа от държавата“, допълни още той. Заместник областният управител Зарко Маринов поясни, че има диалог за решаване на проблемите на областта и че депутати от всички политически сили в пълен състав за първи път присъстват на среща в този формат, което показва уважението им към хората в региона и областния управител, и желание за обща работа. Той уточни, че съвместно с тях ще бъдат поставени ясно и категорично пред правителството острите и неотложни въпроси на областта, които е необходимо да бъдат решени в спешен порядък.

Народният представител Хайри Садъков заяви, че съвместната работа би донесла само ползи на района, като е необходимо да се следва една посока с концентрирани усилия.

Сираков благодари на депутатите за проявената ангажираност и присъствие, а те от своя страна изразиха готовност срещи в този формат да станат регулярни, защото чрез доброто взаимодействие и конструктивния диалог ще се допринесе за подобряване на условията на живот и развитието на област Смолян.

Още подробности във видеото!

deputati

Вирни се горе