Пловдивският апелативен съд потвърди задържането под стража на С. Й. от Смолян, обвинен в опит за убийство

Пловдивският апелативен съд потвърди задържането под стража на С. Й. от Смолян, обвинен в опит за убийство

С. Й. е привлечен като обвиняем за това, че на 05.03.2022 г., около 21.40 часа в гр.Смолян, в апартамент на ул.“Чан“, след като се почерпили солидно с алкохол с пострадалия Д. Д., е направил опит да причини смъртта му, чрез нанасяне на удар с нож в областта на шията, довело до причиняване на прободна рана в областта на сънната артерия, като деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства потвърждава извода на Смолянския окръжен съд, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на С. Д. към престъплението, в което е обвинен. Той е осъждан пет пъти до сега, а пострадалият – седем пъти. Познавали се от затвора. На 6 март се скарали след като се почерпили и гостът обвинил домакина си, че последния път е влязъл в затвора заради него. За да си отмъсти го нападнал с нож.

Съдът прецени, че заради богатото съдебно минало на обвиняемия, има опасност той да се укрие или да извърши престъпление при една по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Вирни се горе