Платформата "Как се пише?" подготвя в социалните мрежи зрелостници за матурата

Платформата "Как се пише?" подготвя в социалните мрежи зрелостници за матурата

Платформата "Как се пише?" стартира кампания за грамотност в помощ на дипломиращите се дванайсетокласници, съобщават организаторите.

Организатори на инициативата са д-р Павлина Върбанова, основателка на "Как се пише?", Доротея Николова, учителка по български език и литература, и агенция Huts Group, начело с творческите директори Иван Ланджев и Драгомир Дончев.

Под надслов "Животът няма "аУтокорект" 50 дни преди държавния зрелостен изпит (ДЗИ) по български език и литература, започва публикуване на задачи и правила в първото по рода си дигитално помагало.

Тo е специално насочено към повишаване на резултатите от матурата и се реализира в една от най-актуалните сред тийнейджърите социални мрежи - Threads, част от групата на Meta.

"По-добре е там, където младежите прекарват голяма част от времето си, някой да им помага и да ги напътства", обяснява Павлина Върбанова. Тя допълва, че за да стане това, трябва езикът и темите да са близки на хората в ученическа и студентска възраст.

Екипът зад кампанията се шегува, че тръгва на Първия правописен поход, но амбицията е съвсем сериозна - в оставащото време до матурата да помогнат на зрелостниците да повишат средния успех и 2024-та да е годината, в която негативната тенденция да се пречупи.

Вирни се горе