Писта "Дьортевото" вече посреща деца

 Писта "Дьортевото" вече посреща деца

Ваканция здравей! Чепеларе Ви очаква с безплатна обработена детска писта и транспортна пътека. В момента се надуват гумите- шейни, пистата е осветена, а забавата - гарантирана! Горната част на пистата до петък, най- късно събота ще бъде обработена перфектно и ще бъде поставен влек за по-големите и опитни скиори. На разположение е отоплен фургон за преобличане и външна тоалетна.

Детската писта в сърцето на #Чепеларе Ви очаква!

Възстановен е зимният център за начално обучение в местността „Дьортевото“ –Чепеларе. Посетителите ще ползват съоръженията безплатно

Реновираната малка писта в местността „Дьортевото“ се намира в сърцето на град Чепеларе, непосредствено до градския парк. Дължината и е приблизително 200 метра. Пистата е оборудвана с една новодоставена транспортна ски пътека, ще работи също и съществуващия ски влек за по-големите деца. Монтирано е 1 вентилаторно оръдие за сняг, което работи с пълна сила, тъй като минусовите температури го позволяват. Осигурена е и снегоотъпкваща машина, предоставена от „Пампорово“АД.

Това привлекателно място за малки и големи деца разполага с отоплен фургон за преобличане и съхранение на ски и сноуборди, тоалетна, осигурени са надуваеми гуми за пързаляне, шейни и други занимателни игри. Пистата е осветена, така че зимните игри да могат да продължават и по тъмно.

През настоящата междусрочна ваканция, пистата да може да се ползва от желаещите. Приканваме родителите да следят за реда на транспортната пътека и да помагат на децата си, за да се гарантира веселото и безаварийно прекарване.

Възобновяването на този, макар и малък ски център е от съществено значение за развитието на спорта и туризма в Чепеларе и ръководството на община Чепеларе е изключително радостно, че успя да го възстанови, както и да го предостави за ползване с идеална цел. Изказваме огромна благодарност към собствениците на земи, предоставили ги за безвъзмездно ползване в името на общото благо.

Пистата е Рай за малки и големи!

pista

Вирни се горе